Ако сакате да легнете на троседот, да го ставите лаптопот во скут и да сурфате на интернет без грижи, топло ви препорачуваме да се откажете од оваа навика, бидејќи станува збор за иднината на вашето потомство. Имено, новото истражување покажа дека ви-фи сигналот од лаптоп може да ги уништи малите пливачи, пишува „Менс Хелт“.

Кога донесувате одлука за посвојување дете, важно е да започнете од себе, вашите очекувања, стравови и сомнежи. Обидете се да одговорите на прашањето „Зошто сакам да посвојам дете?“.

Спонтаниот абортус е болна тема на разговор. Сите знаете дека е подобро да ја прифатите оваа загуба отколку да ја игнорирате, но ако се обидувате некого да утешите по ваква загуба, мора да внимавате кои зборови ѝ ги кажувате на личноста. Погрешно избраните зброви на утеха, можат да направат поголема штета и да создадат непријатност во вашиот однос до личноста која се обидувате да ја утешите во ваква чувствителна ситуација.

Доаѓањето на свет на нов член во семејството е најпрекрасниот момент кој може да се случи. Со неговото раѓање се раѓате и вие како родители. Улога за која никој не ве подготвил.

Правилната исхрана има позитивно влијание не само на одржувањето добра форма и одлично здравје, но според научни студии и на плодноста. 

Според статистичките податоци, околу 20% од луѓето се соочуваат со проблеми со неплодност или други слични проблеми кога сакаат да имаат деца. Од различни причини, оваа тема отсекогаш била тешка за консултација, а многумина се потпираат на совети од пријателите и семејството за да ја утврдат причината за проблемот. Кои се најчестите заблуди за причините за неплодност и која е вистината зад нив?

Жените кои активно се занимаваат со спорт, треба да се внимателни, особено ако не сè уште не раѓале, бидејќи според едно истражување напорното вежбање ги намалува шансите за забременување.

Според последното истражување, мажите кои пијат вино најмногу три пати неделно имаат поквалитетни сперматозоиди.

Овулацијата е процес во кој јајчниците ослободуваат зрела јајце клетка – фоликул, која патува низ јајцеводите и чека да биде оплодена. Најголема веројатност за забременување имате еден ден пред и пет дена по овулацијата. 

Колку навистина знаете за зачнувањето и забременувањето? Ако како многу брачни двојки сте на почетокот на реализирање на вашата желба да станете родители, кога станува збор за плодноста можно е да не знаете многу работи. Според едно истражување само една од 12.000 испитани жени знаела точно да одговори на 15 прашања поврзани со репродуктивниот циклус.
Еве кои факти поврзани со плодноста треба да ги знае секоја брачна двојка.

Најново на форумот

  • No posts to display.