Највеселиот ден во годината, Први Април, да го направиме уште поубав. Ве каниме утре недела 01 април 2012 година да дојдете на маскенбал во кафулето и игротека Форца.

Aкцијата „Со љубов сплетено, за живот подарено„ , која воедно е и прва донација во новата зграда на ГАК, помина одлично и задоволни сме од собраното.

Здружението на граѓани „Родители и деца„ и членовите од сајтот Родители и деца , од разни градови низ Македонија, организираат акција со која изработуваат чорапчиња, капчиња и чаршавчиња за предвреме родените дечиња на ГАК- Скопје.

Ништо не е случајно, па ни симболичната акција на членките на форумот ,,Родители и деца,, за учениците во Посебното основно училиште ,,Златан Сремац,,.

Она кое започна од едноставна идеја, денес на 26 декември 2009 година, конечно се реализираше. Имено по иницијатива на членовите на сајтот Родители и деца, беа собрани пари за електрична гитара и пакетчиња, наменети за децата во СОС селото во Скопје .

 

Најново на форумот

  • No posts to display.