Поттикнати од приказната која ја потресе Македонија, здружението „Родители и деца“ со пријателите, организира акција за собирање донации за малиот Најден. Акцијата ја поддржува и компанијата Тинекс. 

- На детето му се потребни најмногу - облека, млеко Нан и пелени памперс.

- За да не биде комплицирано, ќе се собираат пари и потоа ќе се купат потребните работи.

- Не е на одмет и нема да одбиеме ако за некого е полесно да донесе бебешка, најмала облека, памперс пелени, млеко NAN (неотпакувано), марамици и сл.

Донациите ќе се збираат во сабота 13 април од 12 до 15 часот во кафулето АБЦ на бул. Илинденска.

Во акцијата се вклучува компанијата Тинекс преку платформата „Тинекс, ти и јас“ како донатор на ваучери на неделно ниво за пелени, млеко и козметика се‘ додека има потреба за тоа.

Истовремено ве информираме дека група граѓани организира уште еден настан за собирање донции за Најден, во недела 14 април од 12 – 14 часот, во градски парк кај Школка.

 

За помош на Најден

Да му помогнеме на Најден

Најново на форумот

  • No posts to display.