Малиот борец Василиј роден е во 28мата недела од бременоста на 25.03.2021 година, со тежина од 1,320 грама и должина од 44 сантиметри, па тоа им даде на родителите надеж дека еден ден ќе го донесат во својот дом и ќе го гушнат.  Веднаш по раѓањето Василиј е однесен на неонатална интензивна нега каде е ставен во инкубатор на респираторна поддршка.

Минатата година од октомври до крајот на декември организиравме повеќе акции за собирање парична помош за лекување на Александра Робев - Сашка. 

По три успешно организирани хуманитарни тениски турнири на ТД Кадис, оваа година за прв пат се одржува хуманитарниот тениски турнир NISSAN Open 2014 во организација на компанијата Аутомотив Груп

Со голема љубов и позитивна енергија се случи акцијата „Со здрава храна за здрава Дана“ минатиот викенд, во Евридеј пица бар.

Здружение на граѓани РОДИТЕЛИ И ДЕЦА- РИД Скопје и дружината од Сурово & вкусно, Raw food Mk и Ajde da jademe ве покануваат на викенд хумана дружба.

Поттикнати од приказната која ја потресе Македонија, здружението „Родители и деца“ со пријателите, организира акција за собирање донации за малиот Најден. Акцијата ја поддржува и компанијата Тинекс. 

Тегла, по тегла, малку слатко, малку солено...па и кисело. Така почнавме од идеја, до реализација на проектот наречен „Зимница вкусна има, ќе јадеме цела зима“.

Здружението „Родители и деца„ со интернет порталот Родители и деца, организира хуманитарна акција за собирање зимница.

Заврши акцијата во која учествуваше и нашето здружение „Родители и деца“, а која ја започна здружението „Позитиво“, преку „Втората чоколадна аукција„ одржана оваа година во март.

По иницијатива од здружението „Родители и деца“, беше организирана добротворна акција за децата од домот „11 Октомври“ во Скопје.

Најново на форумот

  • No posts to display.