Прељубата ги уништува паровите, без разлика дали се во брак или не. Со себе носи чувство на предавство и губење на доверба, што честопати доведува до сериозни емоционални проблеми кои можат да влијаат на сите области на животот.

Љубовта е превртлива работа која може да ви се „удри“ од глава ако погрешно ја сфатите или претерате. Една Британка многу гласно и искрено зборува за своите искуства и се претставва како секс експерт, а нејзиниот поранешен сопруг се сложил да имаат отворен брак. По неговата смрт, Луиза продолжила да експериментира со неколку партнери истовремено и признала дека никогаш немала грижа на совеста.

И зборовите можат да бидат моќен афродизијак во кревет. Секој има свои желби кога станува збор за водење љубов, но овие пет реченици без сомнение ќе бидат одобрени од повеќето жени.

Злоупотребата влијае на сите жени без оглед на возраста, образованието, економскиот статус, културата, сексуалната ориентација или физичката состојба.

Ако вашиот сексуален живот во последно време страда, можеби за падот на либидото можете да го обвините вашето работно место. Британски истражувачи во една анкета спроведена над 2000 жени и мажи за квалитетот и зачестеноста на сексот ги прашувале со која професија се занимаваат. Резултатите покажале дека во кревет најзадоволни се фармерите. Имено 33%  од нив признале дека имаат односи најмалку еднаш дневно.Дали сте внимавале што прават вашите раце додека се шетате заедно со партнерот? Се држите романтично за раце, само со еден прст или одите еден покрај друг без допирање. Тоа открива многу за вашата врска.

Врската исполнета со љубов, особено во нејзините почетоци, носи смеа, среќа, долги прошетки, лежење на каучот, страствени бакнежи ... Сепак, постои фактор што гарантира долга и стабилна врска, што најчесто е поважно од самата љубов. Се работи за довербата.

Постојат многу фактори кои влијаат на љубовната умешност кај мажот и од нив зависи дали  дали интимната врска е добра или лоша. Според студијата објавена во едно научно списание, една особина покажува дали мажот може да биде добар љубовник. Истражувајќи ја сексуалната историја на жените, експертите се обидоа да откријат со кои партнери имале најдобар сексуален однос и редовно достигнуваа оргазам.

Во животот постојат одредени настани, кои ги нарекуваме како значајни. Еден од тие е стапување во брак, формирање на брачна заедница и формирање семејство. Некогаш партнерите решаваат да живеат во неозаконета интимна врска, а тоа е вобрачен живот/див брак.


Иако физичкиот изглед е нешто што прво нè привлекува кај некого, не е сè во него. Постојат три нешта кои ќе го натераат секој маж да полуди по вас, но само ако знаете правилно да ги искористите.

Најново на форумот

  • No posts to display.